به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس، غلامحسین شافعی امروز در سی و پنجمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در ابتدای سال 97 با نامگذاری رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی روبهرو بودیم، گفت: در مقابل این قضیه مسائل و مشکلات ارزی و شوکهای ناگهانی را هم مشاهده کردیم که با آن آشنا هستیم و این اتفاقات را دیدهایم و امتحان آن را پس دادهایم، اما باز هم اصرار به تکرار آن است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه امیدواریم یکبار به این موضوع توجه شود که فعالان بخش خصوصی بازیشونده نیستند و بازیگرند، گفت: امیدوارم روزی به این موضوع توجه شود و در تصمیمات بازیگران اصلی موردنظر و مورد مشورت قرار گیرند، نه اینکه بعد از انجام کار به سراغ این بازیگران بیایند.
وی با بیان اینکه حدود 20 سال است که رهبر معظم انقلاب هر سال نام خاصی را برای یک سال نامگذاری میکند، گفت: این موضوع نشان از چالشهای جدی در بحث اقتصاد دارد و امسال آنچه بیش از پیش مورد توجه رهبری بوده بحث حمایت از کالای ایرانی است که انتخابی بسیار به جا و شایسته بوده است.
شافعی گفت: از ابتدای نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری تاکنون تحلیلهای فراوانی در باب حمایت از کالای ایرانی صورت گرفته که امروز خواهان توجه بیشتر به آن هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید در باب تحقق این شعار به دو عامل توجه کرد، گفت: یکی فهم واژهها و دیگری ذینفعان صاحب قدرت که منافع آنها به منافع مردم و منافع ملی کشور اشتراک ندارد.
وی افزود: بسیاری از اهداف والای اقتصاد را با فهم نادرست از واژهها به محاق بردهایم و رسیدن به اهداف بزرگ را در برابر خود به سراب تبدیل کردهایم.
شافعی گفت: تجربه چند دهه گذشته نشان میدهد که ما امروز با بحران فهم واژهها مواجه هستیم.
وی افزود: رقابت، انحصار و حمایت از جمله واژههایی است که سالها در کشور تعریف درستی از آن ارائه نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: علاوه بر اینکه تعاریف درستی از واژهها صورت نگرفته، عدهای از ذینفعان صاحب قدرت که منافع آنها اشتراکی با منافع مردم و منابع ملی ندارد، توان حرکت را از کشور گرفتهاند و لطمات زیادی به بار آوردهاند.
شافعی اظهار داشت: آنچه که طی سالهای اخیر با عنوان حمایت از صنایع انجام شده در واقع حمایت نبوده، زیرا حمایت باید با رشد و بالندگی توأم باشد.
وی گفت: آنچه به عنوان حمایت از تولید داخلی انجام شده اعطای رانت بدون قید و شرط دولت به برخی افراد بوده است، در حالی که تشویق مردم به هدایت سرمایههای خود به بخش تولیدی و مواردی از این قبیل دارای اهمیت است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ریشه مشکلات حمایت از تولید نه از سمت تقاضا بلکه از سمت عرضه است، گفت: برای تولید باید ارزش افزوده ایجاد شود تا اشتغالزایی صورت گیرد.
شافعی بیان داشت: بهبود فضای کسب و کار یکی از عوامل مهم در حمایت از تولید داخلی است، در حالی که سیستم پاداشدهی، ضد تولید و به نفع فعالیت سوداگران است.
انتهای پیام/
|